Geslaagde try-out Brook Duo Kerkentour

In het bijzijn van een groep genodigden organiseerde het Brook Duo gisteravond bij De Haverkamp een geslaagde try-out voor de komende Kerkentour 2022. Een winterse vertelling met een boodschap staat centraal tijdens deze Kerkentour en is door Gert Jan Oplaat zelf geschreven. Het verhaal ‘De Tweeduusterschavuit’ is alweer het zesde vertelling van zijn hand welke ook in boekvorm verkrijgbaar is. De Brook Duo Kerkentour is in de maand december te zien en te horen in verschillende kerken in de regio. Op zondag 11 december staat een middag- en avondvoorstelling gepland in de Martinuskerk in Markelo. Evenals de voorgaande edities van de Kerkentour wordt ook dit verhaal ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en wordt afsluitend het ‘Stille nacht’ gezamenlijk gezongen.

De Tweeduusterschavuit
De Tweeduusterschavuit draait om het Nienke van der Weij. Zij ontvangt in 2010 een mysterieus pakketje. De inhoud roept veel vragen op. Van haar wordt verteld dat ze zigeunerbloed in haar aderen heeft, terwijl anderen juist beweren dat ze van Italiaanse komaf is. Nieuwsgierig naar haar onopgeloste verleden komt ze in contact met Hannes, die bekend staat als de Tweeduuster schavuit. Dit omdat hij begin jaren zeventig in de schemering vaak als stroper onderweg was om naast zijn kleine boerderijtje wat bij te verdienen. Op zoek naar haar verleden belandt ze op de “Pauwenhoeve”, een boerderij waar haar moeder een pension runde. Met veel emotie, een kettinkje met Geloof Hoop en Liefde, een verdwenen doopjurkje en de eerlijkheid van de Tweeduuster schavuit komt ze dichter bij de waarheid. Vindt Nienke de waarheid en de rust?

Kaarten reserveren
Kaarten voor de voorstellingen in de Martinuskerk in Markelo kunt u alvast reserveren door een mail te sturen aan kaarten@pkn-markelo.nl. Vermeld bij uw reservering uw naam, adres en het aantal kaarten dat u wilt reserveren op zondag 11 december voor de middagvoorstelling (14.00 uur) of de avondvoorstelling (20.00 uur). De kosten van de entreekaarten bedragen 10 euro per persoon.