Poen voor Groen in de Hof

Inwoners van de gemeente Hof van Twente kunnen, zolang er geld is, én als ze nog niet eerder hebben meegedaan meedoen aan de Geld-Terug-Actie bij de  aankoop van kleine energiebesparende materialen in het kader van het project Poen voor Groen. De actie Poen voor Groen loopt op dit moment alleen nog in de gemeente Hof van Twente. In de andere gemeenten duurde de actie tot en met 31-12 2021 en daar is Poen voor Groen nu dus afgelopen. Meedoen doe je door je kassabon in te dienen en te voldoen aan de actievoorwaarden. De kassabon mag niet ouder zijn dan 31-12-2022 en de laatste dag waarop je een aanvraag kan indienen is 15 januari 2023. Aanvragen na die datum zijn helaas te laat. Welkoop Markelo doet mee en verkoopt artikelen, producten of materialen die voldoen aan de actievoorwaarden.

“Poen voor Groen” is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met deze subsidie wil de overheid huiseigenaren stimuleren hun woning energiezuiniger te maken met eenvoudig uit te voeren en aan te schaffen kleine duurzame maatregelen. De actie Poen voor Groen werd door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zeven Twentse gemeenten. Naast de Geld-Terug-Actie werd er op lokaal niveau nog meer georganiseerd om inwoners bewust te maken van energiebesparende mogelijkheden. In 2022 geldt Poen voor Groen alleen nog voor inwoners van de gemeente Hof van Twente.