Bas Nijhuis spreekt voor Ondernemend Markelo

Ondernemend Markelo heeft spreker en Nederlands voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis aanstaande woensdagavond vanaf 20.00 uur uitgenodigd bij De Kroon. De 45-jarige Bas Nijhuis begon op zijn 15e jaar met het fluiten van voetbalwedstrijden. Sinds 2005 arbitreert Nijhuis in de Eredivisie en floot zelfs kort op Internationale wedstrijden. In oktober 2017 verscheen het boek ‘Niet zeiken, voetballen!’, dat hij schreef samen met Eddy van der Ley. Hierin vertelt hij over verschillende anekdotes uit zijn carrière als scheidsrechter. Sinds 2018 schuift Nijhuis met enige regelmaat aan bij het voetbalpraatprogramma Veronica Inside om scheidsrechterszaken te bespreken. Dat is wat hij ook aanstaande woensdagavond zal gaan doen. Hoe communiceren scheidsrechters onderling en hoe werkt de VAR. Hoe blijf je up-to-date als scheidsrechter. Allemaal vragen die ongetwijfeld woensdagavond in Markelo beantwoord worden. Voor leden van Ondernemend Markelo is de avond vrij toegankelijk. Niet-leden betalen 10 euro. Na afloop is er voldoende mogelijkheid om te netwerken.

In zijn presentatie legt Bas Nijhuis dwarsverbanden tussen de wereld van topsport en het bedrijfsleven. Arbiter Nijhuis spreekt uit eigen ervaring doordat hij tot twee jaar terug een eigen bakkerij had in Haaksbergen. De presentatie zal doorspekt zijn van anekdotes die humor en relativering bevatten vanuit zijn werk en gelijke tijd passie voor zijn vakgebied.