Houwing nieuwe hoofdtrainer SC Markelo

Thijs Houwing is met ingang van het volgende seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Sportclub Markelo. Houwing tekent een contract voor één seizoen bij de zwart-witten. Hij volgt bij Sportclub Markelo Rutger Kats op, die dan vijf seizoenen actief is geweest aan de Endemansdijk. Houwing is op dit moment nog trainer van zondagvierdeklasser SV Almelo. Daar begon hij in 2019 aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Thijs Houwing debuteerde in het seizoen 1999/2000 in het betaalde voetbal voor FC Twente. Na vier seizoenen actief te zijn geweest in Enschede kwam de aanvaller ook nog uit voor de Graafschap en Cambuur Leeuwarden. Na zijn avontuur in Leeuwarden maakte Houwing de overstap naar de top van het amateurvoetbal. Eerst was hij actief voor Kozakken Boys, waarna hij vervolgens nog speelde voor Spakenburg en HHC Hardenberg. In 2017 hing Houwing de voetbalschoenen aan de wilgen en eindigde hij zijn voetbalcarrière bij DOS’37 uit Vriezenveen.