SC Markelo wint in Warnsveld

Nadat Sportclub Markelo vorige week tegen Holten naliet om de drie punten te pakken, werd vanmiddag wél de overwinning over de streep getrokken. Op bezoek bij de Warnsveldse Boys was de ploeg van Rutger Kats met 2-3 te sterk. De zwart-witten begonnen goed aan de wedstrijd. Na 6 minuten spelen kwam men al op voorsprong door een doelpunt van Ferdi Pinkert. In de 11e minuut werd de score al verdubbeld. Dit keer was het een mooie aanval van Sportclub Markelo waarbij Sam Warmelink als laatste eindstation de 0-2 binnen kon schieten. De beginfase van Sportclub Markelo was uitstekend. Toch liet de thuisploeg het er niet bij zitten. 

In de 20e minuut deed Warsnveldse Boys al wat terug. Vanuit een vrije trap wist Jarvin de Haan te scoren en daarmee de aansluitingsmaker te maken, 1-2. Het geloof keerde daardoor terug bij de thuisploeg, dat vanaf dat moment ook de betere ploeg was en jaagde op de gelijkmaker. Tien minuten voor rust kwam die gelijkmaker er uiteindelijk ook. Een ingestudeerde corner werd door Stijn Obdeijn onberispelijk in de winkelhaak geschoten. Met een 2-2 ruststand ging Sportclub Markelo met gemengde gevoelens de kleedkamer in. Na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en golfde het spel op en neer. Toch was het weer Sportclub Markelo dat op voorsprong kwam. In de 65e minuut werd een messcherpe counter uit het boekje afgerond door René Kuijpers. Hij zette daarmee de 2-3 op het scorebord. Slechts enkele minuten later leek Warnsveldse Boys alweer op gelijke hoogte te komen, maar het schot van Jarvin de Haan spatte uiteen op de paal. De Warnsveldse Boys kwamen in de slotfase nog een paar keer goed weg doordat Sportclub Markelo vergat de wedstrijd definitief te beslissen. Dit keer liep het wel goed af en trok Sportclub Markelo aan het langste eind. De drie punten konden dus meeterug naar Markelo. Volgende week zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma. Aan de Endemansdijk komt dan VV Beekbergen op bezoek. De aftrap is dan om 14:00 uur.