SC Markelo doet zichzelf tekort tegen Holten

Op een zonovergoten Sportpark de Endemansdijk stond vanmiddag het duel tussen Sportclub Markelo en VV Holten op het programma. Een mooi affiche dat zorgde voor veel publiek. Voorafgaand aan het duel was vanuit beide kanten een mooie sfeeractie te zien, dat zorgde voor een extra stimulans voor beide ploegen. Sportclub Markelo begon uitstekend aan de wedstrijd en was vanaf minuut één de bovenliggende partij. Dat de zwart-witten beter waren uitte zich ook in vele mogelijkheden. In de eerste helft werd maar liefst drie keer de lat geraakt en één keer de paal. Dat er niet gescoord werd was eigenlijk een wonder. De welverdiende beloning bleef  de eerste helft uit. Daardoor gingen beide ploegen rusten met 0-0. 

Direct na rust was het wél gelijk raak. Een goede bal van René Kuipers zorgde ervoor dat Sam Warmelink de openingstreffer tegen de touwen kon schieten, 1-0! Na deze verdiende voorsprong ging de thuisploeg op zoek naar meer, maar wederom werd nagelaten om de 2-0 te maken. Een aderlating voor de ploeg van Rutger Kats was het uitvallen van Warmelink in de 63e minuut. Door het uitvallen van de aanvaller nam ook de dreiging voorin van Sportclub Markelo af. Ondanks het feit dat Holten geen kansen wist te creëren voelde het publiek op de Endemansdijk aan dat Holten toch aan één spaarzame mogelijkheid genoeg kon hebben om tot scoren te komen. Dit gevoel werd, helaas voor de thuisploeg, ook werkelijkheid. In de 81e minuut wist Holten op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Bas Tuitert. Na die gelijkmaker kon Sportclub Markelo niet meer op brengen wat ze het eerste uur op de mat legden. Daardoor eindigde de wedstrijd in 1-1. Een ’teleurstellend’ punt voor de thuisploeg, omdat er écht meer in had gezeten. Volgende week 20 november speelt Sportclub Markelo een uitwedstrijd tegen Warnsveldse Boys. De aftrap in Warnsveld is om 14:00 uur.