Brandweer inzet tijdens intocht Sint

De Goedheiligman arriveerde vanmiddag keurig op tijd bij De Haverkamp nadat hij even daarvoor voet op Nederlandse bodem had gezet. Klokslag 14.00 uur vertrok Sinterklaas onder begeleiding van Muziekvereniging De Fanfare richting De Molen van Buursink. “Wat ben ik blij dat ik weer in Markelo ben. Het had nogal wat voeten in de aarde maar gelukkig ben ik weer in het dorp van de Vijf Heuvels in het mooie Twente”, vertelde de Sint. Wethouder Harry Scholten heette de Sint namens de gemeente Hof van Twente hartelijk welkom en wenste hem een fijne tijd toe. Veel kinderen, ouders en grootouders waren getuigen van de officiële ontvangst van de Sint bij de Molen van Buursink. De Markelose brandweer werd gealarmeerd voor twee Pieten die het te spannend vonden om van de molen naar beneden te komen. “Gelukkig hebben we nog voldoende tijd om de Pieten te leren om met de hoogteverschillen om te gaan. Het duurt gelukkig nog even voordat het pakjesavond is. Ook dit komt echt allemaal goed!”, verzekerde de Hoofdpiet ons. Zodra alle Pieten veilig de brandweer naar beneden waren begeleid werd het grote Sinterklaasfeest voortgezet bij De Kroon. 

Tijdens de intocht zijn er natuurlijk veel meer foto’s gemaakt. Deze kun je bekijken op https://www.fotostudiomarkelo.nl/bestellen/.