De Esch wederom door naar Hofquiz

Het buurtteam van De Esch wist vanavond – evenals in 2021 – de meeste punten te behalen tijdens de jaarlijkse buurtkennisquiz in Het Beaufort. Het team met Mirjam Wassen, Johan Dondertman en Dinant Eertink behaalde 62 punten. Daarmee bleven ze de teams van de Achterhoek en Beusbergen nipt voor die met 61 punten de tweede plek moesten delen. De vragen waren verdeeld over tien categorieën en samengesteld door Sandra en Dianne Zweers van de quizgroep van Het Beaufort. De fotoronde had dit jaar plaats gemaakt voor slogans van bedrijven. Het team van De Esch mag door de winst Markelo begin volgend jaar vertegenwoordigen tijdens de Hofquiz.

De quiz werd evenals de voorgaande edities gepresenteerd door Henk Hondelink die na elke ronde ook de antwoorden op de vragen gaf. Na afloop werd de uitslag bekend gemaakt en kreeg het team van De Esch bloemen en de wisselbeker overhandigd.

De volledige uitslag:

1. De Esch – 62 punten
2. Achterhoek – 61 punten
2. Beusbergen – 61 punten
3. Stokkum – 56 punten
4. Markelo Noord – 49 punten
4. Markelo Oost – 49 punten
5. Herike-Elsen – 48 punten
6. Dijkerhoek – 44 punten