Diamanten bruidspaar Kranenberg

Net als vandaag was het ook 60 jaar geleden een prachtige dag. De dag startte op 5 oktober 1962 met wat mist maar al snel brak de zon door. Die zon liet zich vandaag iets minder zien. Janna en Henk Kranenberg haalde vanmiddag in het bijzijn van burgemeester Ellen Nauta en familie herinneringen op aan hun huwelijksdag, vandaag exact 60 jaar geleden. Namens gemeente Hof van Twente feliciteerde Ellen Nauta het diamanten bruidspaar met deze bijzondere dag. Met een gevoel van trots werd de trouwfoto van zestig jaar geleden getoond aan de burgemeester. Janna trouwde in het wit en Henk was die dag gekleed in een prachtig kostuum met hoed. 

Janna en Henk leerden elkaar kennen bij De Zon in Goor. Op de vraag van Ellen Nauta of er sprake was van liefde op het eerste gezicht geeft Janna lachend aan dat de vonk niet direct overgesprongen is. Henk vult lachend aan: “Na een paar dansjes bij de Zon was het wel aan”. Na hun trouwen woonde het paar een aantal jaren in Elsenerbroek, waarna ze in 1966 verhuisden naar het oudershuis van Janna aan de Petersweg in Stokkum.

Voor Henk en Janna verloopt deze dag met een dubbel gevoel. Ze hadden het zich anders voorgesteld maar de gezondheid van Henk laat het niet toe om deze feestelijke dag te vieren zoals ze deze eigenlijk voor ogen hadden. In kleine kring vieren ze nu hun diamanten huwelijk en genieten van de aanwezigheid van hun kinderen en kleinkinderen op het erf in Stokkum.

Henk wijst zichtbaar trots naar een flinke bos rode rozen op het kastje in de kamer als burgemeester Ellen Nauta vraagt of hij zijn vrouw nog iets speciaals heeft gegeven op hun diamanten huwelijksdag. “Ik heb wel een beetje hulp gehad maar heb ze wel zelf gegeven”, vertelt Henk eerlijk.