Veel jonge rokers in de Hof

In Hof van Twente zijn er opvallend veel jongeren die roken. Zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de GGD en RIVM. Van de jongeren tussen de 12 en 16 jaar rookt 14,4 procent regelmatig. In Overijssel ligt dit percentage alleen in de gemeente Twenterand hoger. In Almelo (8,8%), Enschede (8,2%), Deventer (4,95) en Zwolle (2,7%) ligt het aantal rokende tieners beduidend lager.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral meisjes vaker naar een sigaret grijpen. Tijdens de coronacrisis is het aantal dagelijks rokende 12- tot en met 16-jarigen met bijna een 40% toegenomen in Nederland. Dit is opvallend, want in de voorgaande jaren was juist een daling te zien. Onder meisjes is deze toename het sterkst, zo blijkt uit de landelijke cijfers. Het aandeel dagelijks rokende meisjes is tijdens de coronacrisis toegenomen met 56,3%, onder de jongens gaat het om een stijging van 25%.

Klik hier voor het gehele onderzoek.