SC Markelo verliest bij Wijhe’92

Sportclub Markelo was ruim een jaar in competitieverband ongeslagen, maar aan deze reeks is vanmiddag een einde gekomen. Op bezoek bij Wijhe’92 heeft Sportclub Markelo zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Wijhe werd met 3-2 verloren. Sportclub Markelo begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste tien minuten de betere ploeg. Echter keerde dat vervolgens snel om en kreeg Wijhe’92 de overhand. De thuisploeg had het betere van het spel, kreeg veel hoekschoppen maar wist dit nog niet om te zetten in doelpunten. De zwart-witten waren daarentegen niet vast aan de bal, wat resulteerde in veel slordigheden. Toch kwam Sportclub Markelo in de 32e minuut op een 0-1 voorsprong. Door een goede individuele actie van Miquel Schippers zorgde hij voor de 0-1.

Tien minuten laten kwam Wijhe’92 op gelijke hoogte door een goed doelpunt van Lars Elshof. In de extra tijd van de eerste helft kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Max Kiekebosch benutte een toegekende strafschop en schoot de 2-1 op het scorebord. Hierdoor ging de ploeg van Rutger Kats met een naar gevoel de kleedkamer in. In de tweede helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Toch was het de thuisploeg dat de score verder wist uit te breiden. In de 68e minuut was het wederom Max Kiekebosch die een scherp aangesneden vrije trap wist te verlengen. Met zijn treffer zorgde hij voor de 3-1. Vervolgens kabbelde de wedstrijd rustig voort tot Sportclub Markelo een kwartier voor tijd door een doelpunt van Miquel Schippers terug in de wedstrijd kwam, 3-2. De zwart-witten voelden dat er meer te halen viel en speelde daardoor een sterke eindfase. In de 89e minuut had Sam Warmelink nog een goede kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn inzet trof geen doel. Zo verliest Sportclub Markelo dus op bezoek bij Wijhe’92 met 3-2. Volgende week zondag 9 oktober speelt Sportclub Markelo een thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht. Aan de Endemansdijk wordt dan om 14:00 uur afgetrapt.