onsProat: Een hete herfst

De warme zonnestralen die we een paar maanden geleden konden missen als kiespijn zijn inmiddels tijdens koude herfstdagen weer een aangenaam cadeautje!

Tijdens die koude nachten weten ook de eerste muizen weer onze zolder te vinden. Voor inspectie gebruiken we de vlizotrap. Na de inspectie gaat het luik weer dicht. Behalve die keer dat een muis op de rand van het geopende luik was beland. Wat nu? Dichtdoen geeft een vreselijke smeerboel en open laten is ook geen optie. Mijn Rita en ik kwamen op het idee om een wasmand onder het luik te houden terwijl de ander de muis van de rand drukte. Natuurlijk belandde deze niet in de mand maar gleed door tot op de overloop! Na wat gefoeter werd de muizenjacht geopend waardoor deze uiteindelijk weer buiten is beland!

Wie er aankomende winter een beetje warmpjes bij wil zitten moet flink in de buidel tasten.
Gasprijzen stijgen tot een recordhoogte. Deze situatie is vooral te wijten aan de hoogste baas in Rusland. Ik snap niet dat we met elkaar niet in staat zijn om deze man van het wereldtoneel te laten verdwijnen. Als reactie hierop hoor je vaak dat er wellicht weer een ander met soortgelijke ideeën in de startblokken staat om ’t over te nemen. Dat kan natuurlijk zo zijn. Maar als ik ’s nacht een mug hoor zoemen die mijn nachtrust verstoord ga ik net zo lang rond met de vliegenmepper tot deze uitgeschakeld is. En natuurlijk kan er weer een nieuwe mug rondvliegen. Maar van de uitgeschakelde mug heb ik in ieder geval geen last meer!

Het zijn de mensen met een laag inkomen, maar ook diegenen met een normaal loon die een weg zoeken om de eindjes aan elkaar te knopen. Ondernemers met hoge energierekeningen zijn genoodzaakt te stoppen. Het resultaat: de brood- en banketbakker sluit z’n deuren, terwijl de voedselbank behoefte heeft aan grotere deuren om meer mensen binnen te kunnen laten!

En wat doen onze 20 partijen in Den Haag? Vlooien vangen bij elkaar en aandacht vragen. Ondanks dat er meer ministersposten zijn gemaakt hebben we nog een belangrijke taak oningevuld gelaten. Namelijk een persoon die knoppen kan bedienen. Je kent dat wel; iemand die bij de kermis de attractie in gang zet of juist laat stoppen. Degene die aan de knoppen van de attractie zit heeft de leiding. Daarvan is elke bezoeker afhankelijk, of je dat nu leuk vindt of niet!
Zo’n knoppenman moeten we ook naar Den Haag sturen! De knop ‘crisisoplossing’ heeft nu de hoogste prioriteit! Het zou voor velen het verschil kunnen maken, samenwerken en zoeken naar oplossingen. Wat zullen daar veel mensen gelukkig van worden…

Het tegendeel gebeurt echter, waardoor mensen ongelukkig worden. Kwetsende woorden maar ook foto’s met nepbeelden waarop mensen worden afgebeeld op een misselijke manier met associaties naar het oorlogsverleden. Deze leiden dan weer tot serieuze bedreigingen. Soms is de dreiging minder erg maar voel je valse schaamte. Bijvoorbeeld tijdens het uitjoelen van de koning op Prinsjesdag. Daarentegen heb ik met verbazing gekeken naar Engeland. Hoe verdeeld dit land ook is, tijdens de uitvaart van Koningin Elisabeth toonde iedereen respect. Kunnen velen nog een boel van leren hier….

Terwijl de herfst zichzelf tot op het naakte hout uitkleedt, trekken wij juist meer kleding aan! Toch is het altijd genieten van dat waterige zonnetje dat nog kans ziet af en toe te schijnen.

Hoe heet de herfst ook wordt, met het juiste gezelschap kan op elk moment van de dag de warmte stralen ook al is er geen zon aanwezig op dat moment!

Mooie zondag,

Johan