onsProat: Bekende Nederlander

Tatatdadadadadadadaadaadaa lieve Marianne zo begon Peter Heerschop altijd zijn wekelijkse column bij Radio 538. Helaas is hij gestopt en zullen wij na Edwin Evers die 4 jaar geleden is gestopt deze 2 bekende Nederlanders niet meer dagelijks horen… Peter is voor mij een van de beste columnisten die ik ken.

Zelf heb ik mij ook 4 dagen bekende Nederlander mogen noemen. Misschien heb je het wel gelezen op internet, de krant, gehoord op de radio of gezien op televisie. Voor diegene die het niet weten: ik heb een wedstrijd van FC Twente bezocht in Florence (wedstrijd tussen Fiorentina en FC Twente voor de conference league, helaas verloren). Deze trip heeft mij in ieder geval bekendheid/reacties opgebracht. Voor diegene die het niet weten waar ik het over heb: lees het artikel van Frank Bussink in Tubantia en je weet meer. Zelf heb ik een hele mooie trip gehad, behalve de wedstrijd dan. Merijn – waar ik mee ging – zei over het krantenartikel het volgende: “het verhaal is eigenlijk nog veel erger dan geschreven”.

Het Maarkelsfeest was kort na deze gebeurtenis. Ik kreeg van veel mensen een reactie of glimlach. Markelo ik vond jullie niet echt origineel in jullie reacties op een enkeling na. Tot zover over mijzelf en de heren van 538. Het Maarkelsfeest was echt een geweldig weekend, hulde aan de vele vrijwilligers, horeca en andere betrokkenen. Het begon donderdag met de superlocatie Dieka als podium voor de biljarters, de sfeer zat er fantastisch in!
Vrijdag borreluurtje met de Grösmeijers, één woord: fantastisch. Vrijdagavond en zaterdag waren ook uren om niet te vergeten.
Zondag was de optocht. Wij deden als kameradengroepen mee met KNEIPE en KOB. Wij zijn tweede geworden bij de jury en derde met de publieksprijs. Ikzelf heb weinig tot niet geholpen, maar vond wel supergaaf wat de kameraden neer hebben gezet. Wel vond ik het jammer dat onze eigen groep KNEIPE, niet echt werd genoemd. Dit is wel een puntje voor de organisatie 😉
Volgend jaar hopelijk nog meer groepen, buurten, bedrijven of klassen die mee doen!

Dit weekend is er heel veel te doen in Hof van Twente. Onder andere de open dag van Brandweer Markelo in het teken van het 75 jaar bestaan. Ben hier zelf kort geweest, mede omdat de Hellendoorn Rally bij ons thuis langskwam. Zelf vond ik het indrukwekkend wat de brandweer neer had gezet. Wij zijn in de Hof goed voorbereid op hetgeen wat hopelijk nooit gebeurd. Supergaaf dat vrijwilligers/beroeps brandweermannen en vrouwen de passie hebben om levens te redden en calamiteiten te bestrijden.

De Hellendoorn Rally was dit jaar ook wel iets om naar uit te kijken met een deelnemersveld van onder andere Erik Wevers, die na jaren afwezigheid terugkeerde, Stéphane Lefebvre, een internationale rallytopper en de vader van Max Verstappen. En dan nog motorcross op de baan van Markelo georganiseerd door de Markelose Motorclub Ons Genoegen. Gisteren een uitwisselingcross tussen de leden van Ons genoegen en omliggende plaatsen en vandaag de NK Classics. Dus voor iedereen wat te doen. Anders kijk gerust verder in onze mooie Hof van Twente. Hengevelde, Delden en Goor hebben dit weekend ook superleuke dingen op het programma.

Uw zondag met een lach of goed gevoel laten beginnen dat was Christiaan van de Mosker zijn doel. Dit hoop ik ook te doen met deze column. Christiaan ontzettend bedankt voor de vier jaren mooie columns, ik ga je mooie verhalen in ieder geval missen.

Tot over 4 weken, fijne zondag gewenst!

Robin