Lefebvre oppermachtig in Hellendoorn Rally

De veertigste editie van de Eurol Hellendoorn Rally is gewonnen door Stéphane Lefebvre. De Franse rallyrijder was vooraf al topfavoriet voor de overwinning. Vandaag werden 2 klassementsproeven van de rally in Markelo verreden, en dat kon rekenen op de nodige publieke belangstelling. Erik Wevers ziet de Hellendoorn Rally als zijn thuisrally, hij wist de rally vier maal op zijn naam te schijven. Ook dit jaar reed de Markelose coureur mee in de top van het deelnemersveld. Een probleem in de vierde klassementsproef zorgde voor een vertraging van 11,5 minuut, waardoor hij duikelde naar de onderkant van het klassement. Vandaag reed Wevers vrijwel continu in de top 5 van het deelnemersveld en wist uiteindelijk op te klimmen naar een zestiende plek in het algemeen klassement op 14 minuten en 45 seconden van Stéphane Lefebvre.

De top vijf van de Eurol Hellendoorn Rally 2022:

1. Stéphane Lefebvre – 1:29:27.5
2. Hans Weijs – 1:30:24.5
3. Jasper van den Heuvel – 1:32:21.7
4. Jos Verstappen – 1:33:17.3
5. Jan de Winkel – 1:35:50.8