Opening Open Dag Brandweervereniging Markelo

Vanmorgen om 11 uur werd de kazerne gealarmeerd voor een buitenbrand op het Kaasplein in Markelo. Deze uitruk van Brandweer Markelo werd in scene gezet met het oog op de Open Dag van Brandweervereniging Markelo die vandaag haar 75-jarig bestaan viert. Vanuit de kazerne aan de Schoolstraat werd koers gezet richting het Kaasplein. De bemanning van de tankautospuit bestond uit leden van de vrijwillige brandweer Markelo en burgemeester Ellen Nauta en haar man Robert. De brand op het Kaasplein werd vakkundig geblust door Robert Nauta. Dat nacontrole belangrijk is, bleek vrijwel direct want het vuur laaide kort weer op. Met het blussen van de brand en een openingswoord van burgemeester Nauta waarin ze de jubilerende Brandweervereniging Markelo van harte feliciteerde met hun 75-jarig bestaan, startte de Open Dag op het Kaasplein en het Roggeplein. Tot vanmiddag 16.00 uur zijn er verschillende brandweervoertuigen, demonstraties, voorlichting en voor de kinderen spelletjes en een springkussen; kortom voldoende vermaak voor jong en oud.