Bruidspaar Leferink 65 jaar getrouwd

In 1949 kwamen Gerrit Jan Leferink en Hanna Worsink elkaar tegen op het Nieuwjaarsbal in zaal Hargeerds. Het klikte meteen, het bleef aan en in 1957 trouwden ze, vandaag precies 65 jaar geleden.  “Ik was op dat bal pas voor de eerste keer uit. Mijn ouders vonden me eigenlijk nog te jong maar omdat mijn vriendinnen ouder waren mocht ik toch mee” vertelt Hanna in de gezellige woonkamer aan de Tolweg.  Hanna werd geboren aan de Worsinkweg, Gerrit Jan aan de Slagendijk als één van de ‘Kapp’njongs’. Hanna was in haar werkzame leven actief in de kledingwinkel van Godeke in Markelo en bij drogist Pluimers, waar ze in de huishouding werkte en zo nodig bijsprong in de winkel. Gerrit Jan werkte op kantoor van de Coöperatieve Zuivelfabriek in Markelo en later in Zutphen bij Coberco.  Het echtpaar kreeg drie zoons, waaronder een tweeling.

Gerrit Jan genoot in Markelo vooral bekendheid vanwege zijn betrokkenheid bij de Folkloristische Vereeniging en bij de Stichting Heemkunde waarvan hij jarenlang voorzitter was. Talloze mensen hebben genoten van zijn lezingen over oud-Markelo. Ook is hij al 30 jaar lid van de Probusclub. Bruid en bruidegom genieten nog een goede gezondheid hoewel Hanna, 88 jaar oud, niet meer fietst. “Ik ben een paar keer gevallen. Ik ging niet naar de dokter maar gewoon gestopt met fietsen”. Gerrit Jan rijdt ondanks zijn 91 jaar nog auto. Hanna heeft eens per week huishoudelijke hulp maar is ook zelf nog thuis actief, leest graag en houdt van tuinieren. Gerrit Jan is bezig met het schrijven van een boek met als titel ‘Zoals het vroeger was’, een titel die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat. “Ik vind de televisie vaak maar niks en dan kruip ik achter mijn computer”, zegt hij.  Komende zaterdag vieren ze in bescheiden kring hun 65-jarig huwelijk. Vanmorgen kwam namens het gemeentebestuur Ellen Nauta al langs met een bloemetje om het paar te feliciteren.