Hellendoorn Rally maakt startnummers bekend

In de zaal bij De Poppe in Markelo werden gisteravond tijdens een presentatie van de 40e editie van de Eurol Hellendoorn Rally de startnummers bekend gemaakt. Voor de ingang van de zaal stond de Volkswagen Polo van Erik Wevers waarmee hij op 16 en 17 september in de R5 klasse zal deelnemen in zijn thuisrally. De rally zal zaterdag namelijk bij de proef in Markelo langs de thuisbasis van Wevers Sport trekken. Mede dankzij de vele sponsoren zijn de proeven in de rally volgende weekend voor publiek gratis toegankelijk.

Naast de viervoudig winnaar en ‘local hero’ Erik Wevers heeft de organisatie voor de 40e editie veel aansprekende namen weten te strikken. Zo zal Jos Verstappen in de Hellendoorn Rally zijn Nederlandse rallydebuut maken. De Franse wereldtopper Stéphane Lefebvre wordt gezien als favoriet voor de eindzege, maar de Nederlandse rallycoureurs die momenteel strijden om het Nederlands Kampioenschap maken ook grote kans.

De eerste tien startnummers van de rally
1. Stéphane Lefebvre/Andy Malfoy (F/F), Citroën C3 Rally2
2. Hans Weijs/Eddy Smeets (NL/B), Ford Fiesta R5
3. Bob de Jong/Erik de Wild (NL/NL), Hyundai i20 R5
4. Jim van den Heuvel/Jouri Dockx (NL/NL), Volkswagen Polo R5
5. Gert-Jan Kobus/Martin Nortier (NL/NL), Skoda Fabia R5
6. Kevin van Deijne/Hein Verschuuren (NL/NL), Hyundai i20 Rally2
7. Erik Wevers/Jalmar van Weeren (NL/NL), Volkswagen Polo R5
8. Jos Verstappen/Harm van Koppen (NL/NL), Citroën C3 Rally2
9. Jan de Winkel/Radboud van Hoek (NL/NL), Skoda Fabia R5
10. Rik Karsten/Aaldert Aaltink (NL/NL), Ford Fiesta R5

Op de website van de rally is meer informatie over de deelnemers en de klassementsproeven te vinden.