Recreatie erf de Zwemkolk wordt Erve Hartgerink

De laatste jaren zijn er volop ontwikkelingen gaande op het Recreatie erf de Zwemkolk. Een erf die haar naam dankt aan de traditionele erfnaam ‘Zwemjan’. “Hoe waardevol we deze historie ook vinden, we merkten op dat deze naam onvoldoende verwoord wat we op ons erf te bieden hebben. Daarom hebben we bewust de keuze gemaakt om onze bedrijfsnaam aan te passen. Een nieuwe naam, die we met veel enthousiasme aankondigen: Erve Hartgerink “ontdek het seizoen”. Binnen ons erf willen we werken aan een recreatie erf waar jong en oud kan leven met en leren van de natuur. Een plek waar je de rust en ruimte hebt om heerlijk te ontspannen, te fietsen of te wandelen. En zeker ook een erf waar je volop kunt ontdekken wat de natuur te bieden heeft”, vertelt Robin Hartgerink enthousiast.

Erve Hartgerink moet een plek zijn waar (groot)ouders hun rust vinden midden in de natuur op het erf aan de Oude Rijssenseweg in Markelo. Kinderen kunnen hier volop spelen en ontdekken in de dierenweide, de pluktuin of uitleven op bijvoorbeeld de fietscrossbaan. Kinderen moeten “heerlijk ‘zwart’ worden van het buiten spelen, net zo als ik dat als kleine jongen op dit erf deed”, vertelt Robin. In de afgelopen jaren hebben er al flink wat ontwikkelingen plaatsgevonden op het erf, maar Robin geeft aan dat deze lijn in de komende jaren wordt voortgezet. Zo zijn er plannen voor een streekwinkel waar je heerlijk kunt lunchen, een nóg grotere speeltuin voor de kinderen en een wellness voor de gasten. Kortom, daar waar nu al veel veranderd is, zal er in de komende jaren nog véél meer veranderen op Erve Hartgerink.