Rijbewijs verlengen nu ook in Markelo

Voor het verlengen van een rijbewijs is het vanaf deze maand niet meer nodig om een extra tocht over de berg te maken voor een bezoek aan het gemeentehuis. Inwoners van Hof van Twente kunnen hun rijbewijs namelijk online verlengen via de website van het RDW. Hiervoor is het wel nodig om vooraf een pasfoto te laten maken door een door de RDW erkende fotograaf. In Markelo is dit mogelijk bij Fotostudio Markelo. Zij zorgen ervoor dat de foto en handtekening digitaal naar de RDW worden gestuurd. Vervolgens krijgt men van het RDW een bevestigingsmail waarna men digitaal het rijbewijs kan verlengen.

Na de aanvraag en betaling krijgt men binnen 2 werkdagen per e-mail een bevestiging dat het rijbewijs afgehaald mag worden op het gemeentehuis, bij het afhalen dient men het oude rijbewijs in te leveren. Naast de digitale pasfoto krijgt men bij Fotostudio Markelo ook een fysieke pasfoto mee. Mocht een digitale aanvraag niet mogelijk zijn, dan is een bezoek aan het gemeentehuis alsnog nodig en daarvoor is de fysieke pasfoto nodig. Meer informatie over het aanvragen en verlengen van een rijbewijs is te vinden op de website van de gemeente Hof van Twente.