Politienieuws week 31/32

Op de kruising Traasweg met de Langeweg is vrijdagavond 5 augustus tegen 20.15 uur een ongeval met materiële schade ontstaan. Twee personenauto’s kwamen met elkaar in botsing doordat een van de bestuurders geen voorrang verleende aan het van rechts komende voertuig. Beide inzittenden kwamen er zonder letsel van af. Echter bleek een betrokkene iets teveel alcohol te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau wees 280 UG/L uit. Hiervoor wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval
Dezelfde avond rond 21.00 uur kwam een bestuurder met zijn auto in botsing met een boom nadat zijn voertuig van de weg raakte. Door de droogte en een plotselinge regenbui was het wegdek op de Plasdijk verraderlijk glad geworden en verloor hij de macht over het stuur. Op de kruising met de Enterweg gleed hij dan ook rechtdoor en kwam tegen de boom tot stilstand. De bestuurder heeft geen letsel overgehouden aan het voorval.

Kop-staartbotsing
Zondagmiddag rond 17.20 uur ging het mis op de kruising Potdijk met de Goorseweg toen de bestuurder van een personenauto een andere, een op de weg komende auto niet meer kon ontwijken. Gevolg was een kopstaartbotsing waarbij materiële schade ontstond. Bij beide partijen hebben inzittenden lichte klachten overgehouden.

Poging tot inbraak Mariakapel
Tussen zaterdag 6 augustus 18.00 uur en maandag 8 augustus 09.00 uur is er gepoogd in te breken bij de Mariakapel aan de Hemmelweg. De beheerder ontdekte de schade aan het afsluithek. Onbekenden hebben echter niets weggenomen. Van de vernieling is aangifte gedaan.