onsProat: Feest in aantocht!

Nog 3 weken, 21 dagen, 504 uren, 30.240 minuten en 1.814.400 seconden….dan is het zover!! Dan kunnen we eindelijk, na 2 jaar, helemaal los gaan op het Dorpsfeest! Hoe fijn is dat??!!

De voorbereiding is in volle gang, elke commissie doet zijn ding, ook wij als optochtcommissie, zijn druk bezig om alles rond te breien!

Na een 2 jaar-stop is het voor iedereen effe zoeken naar wie/wat ook weer doet en wanneer… Maar we zitten allemaal weer op 1 lijn en gaan er vol tegen aan!

Helaas kunnen niet alle buurtschappen dit jaar meedoen, dit om verschillende redenen: of ze krijgen niet genoeg mensen bij elkaar om te bouwen of ze hebben geen locatie om een wagen te maken! Of misschien vinden ze het, na 2 jaar rust, wel welletjes en willen ze nu eerst eens van de optocht genieten!

Als “Ernestine” begrijp ik het volledig en voel ik helemaal met jullie mee maar als “lid van de optochtcommissie” vind ik het natuurlijk MEGA zonde!

Want ook de loopgroepen zijn een stuk minder geworden (zeg maar gerust: alleen 1) en de vrije wagens dito (gelukkig iets meer dan 1)! 😅

JA! De regeltjes zijn een stukje strenger/meer geworden..
JA! Het start bedrag is misschien aan de krappe kant..
JA! Alles is duurder geworden..
JA! De bouwlocaties moet je met een zaklamp zoeken..
JA! De gemeente werkt niet altijd mee..
JA! De mensen hebben in de tussentijd andere bezigheden ontdekt..
JA! Er zijn misschien onderlinge meningsverschillen..
JA! Moet er een andere invulling worden gegeven voor de zondagmiddag??

Zo kan het lijstje nog wel door gaan maar de essentie blijft… HOE KRIJGEN WE JULLIE WEER ENTHOUSIAST voor de optocht? Want eigenlijk is het een jarenlange traditie om de optocht op zondag te houden! Ik denk dat heel veel mensen het helemaal niet mee eens zouden zijn als de optocht geschrapt zou worden! Maar hoe gaan we dit dan oplossen?

Of is de tijd dan toch aangebroken om aan een andere traditie te beginnen…??

Stokkum bouwt in een gehuurde tent op eigen terrein! En kwam ook met het idee om dit misschien meer te doen op verschillende locaties, is dit misschien de oplossing? Ik ga het zeker in de groep gooien!

Dus bij deze de oproep: WIE HEEFT NOG MEER GOEDE IDEEËN?? Het kan en mag toch niet zo zijn dat de Optocht gaat “doodbloeden”?? Laten we met z’n allen de schouders er onder zetten en met oplossingen komen en niet alleen maar “klagen” !!

Volgend jaar bestaat de optocht 50 jaar!! Das niet niks! Ook dan willen we iets fantastisch neerzetten…maar dat kan alleen als we ALLEMAAL een steentje bijdragen! Dus mensen…DENK MEE… DOE MEE… met z’n allen kunnen we iets prachtigs neerzetten!

Alles is welkom via de mail: optocht@dorpsfeestmarkelo.nl

…ik wacht in spanning af!…

Heb een fijne Zondag!

Ernestine