Politienieuws week 30/31

Op een parkeerplaats langs de Provinciale weg werd donderdag 28 juli een oplegger teruggevonden door de eigenaar. Deze bleek een week daarvoor weggenomen te zijn in de buurt van Harmelen. Het is onbekend wie hier voor verantwoordelijk kan worden gesteld.

Een aankoop van een spelcomputer via een website verliep niet zoals gepland. De koopovereenkomst bleek eenzijdig te zijn, de verkoper hield zich hier niet aan. Het bestelde product werd namelijk niet geleverd. De betreffende website bleek na enkele dagen zelfs offline te zijn. Pogingen om in contact te komen met de leverancier blijven onbeantwoord. Er is aangifte gedaan van oplichting. “Kijk bij online bestellingen altijd of een verkoper betrouwbaar is. Dit kan door de aangeven keurmerken te controleren op echtheid, recensies te lezen of eerst contact te zoeken met het bedrijf. Vertrouw je het alsnog niet, koop dan ook niet”, geeft wijkagent Jordy aan. 

Rijden onder invloed en zonder rijbewijs
Vrijdagavond 29 juli werd er een voertuig aangetroffen in de sloot aan de Plasdijk. Rond 23.50 uur kwam een melding binnen bij de politie dat er mogelijk sprake was van een ongeval, waarop de dienstdoende collega de auto aantrof. Een persoon gaf aan dat iemand anders gereden had, maar dat deze reeds vertrokken was. Het verhaal zat toch iets anders in elkaar. Onderzoek wees uit dat de bewuste man bij het voertuig zelf de bolide in de greppel had gereden, maar ook onder invloed van alcohol verkeerde. Tevens bleek hij geen rijbewijs te hebben. Voor de genoemde overtredingen kan hij een proces-verbaal verwachten.

Auto in de greppel
Zaterdagochtend volgde rond 07.00 uur een soortgelijk voorval aan de Groenlandsdijk. Daar werd een auto aangetroffen die in de greppel was gegleden. De inzittende, die op de bijrijdersstoel zat, gaf aan dat de bestuurder iemand anders was geweest en met de noorderzon vertrokken was. Het vermoeden dat dit niet helemaal klopte, kon niet hard gemaakt worden. Het voertuig moest worden afgesleept.

Aanrijding Potdijk/Rijssenseweg
Een verkeersongeluk op de kruising Potdijk met de Rijssenseweg zorgde zaterdag rond 11.00 uur voor licht letsel bij een betrokkene. Een bestuurder van een fiets en van een personenauto kwamen met elkaar in botsing. Beide partijen konden na controle zelfstandig hun weg vervolgen. De schade is onderling geregeld.

Rijden onder invloed
Op de Roudaalterweg werd dinsdagnacht rond 01.30 uur een bestuurder van een bestelbus aan de kant gezet, die kort daarvoor probeerde aan een controle van de politie te ontkomen. Hierbij heeft hij de daar geldende maximale snelheid van 60 km/u overschreden. Het voertuig werd gemeten op 120 km/u. Dit zorgde ervoor dat het rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleek de bestuurder onder invloed te zijn van alcohol, wat hem ook een proces-verbaal opleverde. Op het bureau blies hij 510 ug/l.

Overtredingen met snorfiets
Woensdag 3 augustus werd op de Lochemseweg in de ochtend een snorfiets gecontroleerd, die meerdere zaken niet goed voor elkaar had. De bestuurder reed ten eerste veel te snel. Een snelheid van meer dan 80 km/u was vastgesteld. Daarnaast zat er een WOK-status (wachten op keuring) op het kenteken. Het kenteken zelf was zodanig vastgezet aan het voertuig dat deze niet goed leesbaar was. De politie heeft het voertuig direct uit het verkeer gehaald. Het is aan de Officier van Justitie om te bepalen of de eigenaar het apparaat nog terug krijgt. Wel staan hem enkele bekeuringen te wachten voor de gepleegde overtredingen.

Spreekuur Martinushof
De wijkagent heeft binnenkort vakantie. Daarnaast geldt er een vakantierooster waardoor er minder dagen beschikbaar zijn voor wijkzorg. Dat betekent dat de spreekuren in de Martinushof niet door kunnen gaan. Wijkagent Jordy: “De taken tijdens mijn afwezigheid worden waargenomen door collega Annemarie en Robertino, beiden werkzaam op het bureau in Goor. Het eerstvolgende spreekuur in Markelo zal zijn op donderdag 13 oktober. Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie en tot dan!”