Zomerzangavond in de Martinuskerk

Op woensdag 10 augustus krijgt het zomerprogramma van de Martinuskerk opnieuw een muzikaal vervolg wanneer Zwier van der Weerd, Wilbert Magré en Johan Peeters naar Markelo komen voor alweer de derde zomerzangavond in de kerk. Na afloop van het programma in de kerk bent u van harte welkom om gezellig na te praten onder het genot van koffie of thee. De Martinuskerk is deze avond geopend vanaf 19.00 uur. Kaarten voor deze zomerzangavond zijn te bestellen via kaarten@pkn-markelo.nl, verkrijgbaar bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins of 10 augustus in de Martinuskerk. De kosten voor de kaarten bedragen € 5,- per persoon. Evenals de vorige avonden hoopt de organisatie weer veel bezoekers te mogen verwelkomen in de kerk.

Zwier van der Weerd zingt regelmatig solopartijen bij diverse koren, waaronder het mannenkoor van Groot Schuijlenburg in Apeldoorn. Met zijn zingen beoogt hij het evangelie uit te dragen. Wilbert Magré is als organist verbonden aan de Hersteld Hervormde Gemeente te Doornspijk, de Hervormde Gemeente te Elburg en de Gereformeerde Kerk te Doornspijk. Verder is hij regelmatig op zondag organist in de Diensten Met Belangstellenden in de Engelse Kerk (Begijnhof) te Amsterdam en de Grote Kerk (Loolaan) te Apeldoorn. Johan Petersen uit Harderwijk heeft veel ervaring in het zingen bij koren en ensembles. Met regelmaat wordt hij gevraagd als solist bij verschillende concerten en diensten.

De deuren van de Martinuskerk staan deze zomer voor iedereen open. Jong en oud is welkom om de kerk in de volle breedte te ontdekken. De kerk wil verbinden en een ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Het thema van de Open Kerkdagen is dit jaar ‘Er zit muziek in de Martinuskerk’. De eerste woensdagen van het zomerprogramma van de kerk bleken een groot succes. Met de muzikale medewerking van het Rijssens Mannenkoor en een delegatie van de Urker Zangers genoot het publiek zichtbaar van deze bijzondere avonden in de kerk.