Hej ’t al heurt? in Markelo

Het barst van de bijzondere plekken in Hof van Twente en zeker in Markelo. Visit Twente heeft 69 punten verwerkt in de informatieroute ‘Hej ’t al heurt?’. Een speciale trottoirtegel refereert aan een van deze 69 bijzondere verhalen in de Hof. Op de locatie waar u de tegel aantreft scant u de QR-code met uw mobiele telefoon. Vervolgens kunt u het verhaal beluisteren over de historie, een grappige anekdote of een wetenswaardigheid op dit punt. “Sta even stil, neem de tijd en luister op deze plek naar een bijzonder verhaal. Laat je verrassen en verwonderen. Leef je in en ga mee in het verhaal”, lezen we op de website van Visit Twente over de route. Tussen de bankjes tegenover de Martinuskerk aan de Grotestraat in Markelo ligt een van de tegels van de route ‘Hej ’t al heurt?’. Deze tegel leidt naar een boeiend verhaal over Hendrik van de Smid