Bennie en Annie overgedragen aan nieuwe buurt in Stokkum

Hendrik Löppink (Potman) kocht de oude Deutz lang geleden bij ‘Snorr’n get. Natuurlijk toentertijd niet wetende dat juist deze tractor vanmiddag zoon Bennie en zijn vrouw Annie van de boerderij aan de Brinkweg in Stokkum verhuisde naar een tijdelijk onderkomen bij de familie Meutstege aan de Stationsweg. De buurt had er alles aan gedaan om deze overgang zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. In het bijzijn van veel noabers werd het paar overgedragen aan de nieuwe buurt. Weliswaar gaat het om een tijdelijk verblijf aan de Stationsweg maar dat maakte de ‘onderhandelingen’ er niet minder om.

Even daarvoor waren er voor de noabers voldoende versnaperingen en werden er mooie afscheidswoorden gesproken op het erf van Löppink aan de Brinkweg. Hierna werden Bennie en Annie begeleid naar hun tijdelijke onderkomen. Medio februari, maart komen ze terug om hun intrek te nemen in hun nieuwe woning aan de Stokkumerweg 24b. Onderweg werd de stoet gemeut door de buurt aan de Stokkumerweg. Na enige borrels mocht het gezelschap hun weg vervolgen maar ver kwamen ze niet want bij de Sloothook was het opnieuw raak. Na de meutborrels werd ook deze horde veilig genomen en werd de weg vervolgd. Bij hun tijdelijke adres gaf de buurt zich niet meteen gewonnen. Gelukkig bracht de bekende Mölnborrel voldoende spraakwater en werden Bennie en Annie uiteindelijk van harte welkom geheten. Het bleef dan ook nog lang gezellig aan de Stationsweg.

Met het vertrek van Bennie en Annie Potman komt er een einde aan het boerenleven voor Löppink. Op het erf aan de Brinkweg hebben vele generaties Potman en daarvoor familie Sligman geboerd. De boerderij wordt voortgezet door de familie Pinkert, waarmee alle partijen enorm in hun sas zijn. Bennie en Annie; namens alle aanwezigen wensen we jullie nogmaals heel veel goede en gezonde jaren in de toekomst!