Mikai Brandes geselecteerd voor EK

Samen met zijn pony Orchid’s Garina is Mikai Brandes geselecteerd om Nederland komende week te vertegenwoordigen tijdens het EK voor pony’s in het Poolse Strzegom. De Markelose ruiter zal uitkomen in de discipline eventing waarbij iedere combinatie een dressuurproef, springparcours en een cross moet rijden. De 16-jarige Mikai is al 6 jaar een combinatie met de 12-jarige Orchid’s Garina, vorig zomer reden ze hun eerste internationale wedstrijden. Op het EK hopen ze een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten, maar vooral te genieten van de ervaring.

Naast Mikai heeft bondscoach Mans Buurman ook Yenthe Beukers, Brigit Bing, Kane van Houte en Lila van Rijthoven geselecteerd. Het team is onder de naam Dutch Pony Eventing Team 2022 op de sociale media kanalen te volgen, wedstrijden zijn live te volgen op www.clipmyhorse.tv.