Oude ambachten bij Eungs Schöppe

Museumboerderij Eungs Schöppe geeft in de maanden augustus en september elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur demonstraties van oude ambachten.  In de agenda van Maarkelsnieuws zijn alle data opgenomen en wordt  aangegeven welke oude ambachten op welke datum worden gedemonstreerd in de komende zomerweken. Donderdag 4 augustus zijn de oude ambachten borduren en zandstrooien te bekijken in Eungs Schöppe. Buiten op het pleintje komt de jongste imker van Markelo, Stijn Berendsen opnieuw vertellen over zijn bijenvolken. Hopelijk kan hij nu buiten enthousiast over het imkeren vertellen. De weersomstandigheden waren hem donderdag 21 juli niet gunstig gezind waardoor hij binnen in de museumboerderij zijn demonstratie moest verzorgen. 

Afgelopen donderdagmiddag werd op traditionele wijze een klein perceeltje met rogge gemaaid. De rijpe rogge werd vakkundig met een zigt en pik gemaaid door de vrijwilligers van de museumboerderij. De klederdracht waarin de vrijwilligers aan het werk waren zorgden al voor mooie gesprekken aan de rand van het ‘land’. De bindsters bonden de rogge in garven. Een nostalgisch tafereeltje dat gevolgd werd door veel voorbijgangers. Donderdag 11 augustus wordt de rogge gedorst.