Erik Wevers wil meestrijden in Hellendoorn Rally

In 2003, 2005, 2008 en 2009 wist Erik Wevers de Hellendoorn Rally te winnen. Ook de komende editie wil de Markelose rallyrijder samen met navigator Jalmar van Weeren weer meestrijden in de kop van het klassement. Voor Wevers is de Hellendoorn Rally een thuisrally, Markelo is ook dit jaar weer het decor van een van de proeven. “Hellendoorn is en blijft als een magneet werken op mij en ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan om bij deze 40e editie aan de start te staan. Ik kijk er enorm naar uit en weet dat de organisatie er alles aan doet om de glans uit de jaren ‘80 en ‘90 terug te krijgen”, aldus Wevers die in september met een Volkswagen Polo R5 aan de start wil verschijnen.

Voor de Markeloër is het al weer 6 jaar geleden dat hij aan de start verscheen van de Hellendoorn Rally. In 2015 werd hij met een Subaru tweede achter vijfvoudig winnaar Dennis Kuipers. Dit jaar kwam Wevers alleen tijdens de Rally Sulingen in Duitsland in actie en behaalde hij de vijfde plaats met een Skoda Fabia R5.