Elserike neemt afscheid van juf Hannie Lammertink

Vandaag om 12.00 uur was het dan zover. Juf Hannie Lammertink heeft toen voor het laatst het licht in groep 3&4 van Openbare Daltonschool Elserike uitgedaan. Juf Hannie heeft in totaal 38 jaar voor de klas gestaan en heeft in die tijd aan flink wat basisscholen gewerkt. Ze is begonnen op de Dorpsschool in Markelo en heeft daarna onder andere gewerkt op de AZC-school in Markelo, Ods Elserike en Obs Markvelde. Juf Hannie was naast groepsleerkracht ook Intern Begeleider en deed ze regelmatig directiewerkzaamheden.

Haar afscheidsfeestje vond op 6 juli jl. plaats. Die woensdagochtend stond bol van speciale verrassingen voor haar. Na een heerlijk ontbijtje werd ze van locatie naar locatie gereden en heeft ze oud-collega’s ontmoet en kreeg ze op Elserike een warm onthaal door alle leerlingen en collega’s. Ze heeft ervoor gekozen om geen officiële afscheidsreceptie te houden maar in plaats daarvan met de teams van Obs Markvelde, waar ze 15 jaar heeft gewerkt, en Ods Elserike gezellig in haar achtertuin wat te eten en te drinken.

Ze werd onder andere door Rob Haarman (oud-directeur Obs Markvelde) en Bertjan ten Donkelaar (directeur Ods Elserike) toegesproken en geroemd om haar rustige, duidelijke en professionele houding op school maar zeker ook om de gezelligheid die ze meebrengt in het team. Ze heeft zich op elke school voor 200% ingezet en altijd het beste voor de leerlingen voor ogen gehad. Een verdiend pensioen dus maar dat ze gemist gaat worden op school is wel duidelijk.