onsProat: Heerlijk zomerweer, in een bijzondere tijd…

Goedemorgen allemaal en in het bijzonder de collega columnisten (ook die weten nog niet dat ik de nieuwe columnist ben).

Mijn naam is Robin Hartgerink, geboren en getogen in Markelo. Na mijn schoolcarrière heb ik een jaar lang gewerkt bij Maarkelbouw. In goed overleg met Jeroen ben ik hiermee gestopt om me volledig te richten op ons bedrijf Recreatie erf ‘De Zwemkolk’. Door omstandigheden ben ik hierdoor eerder in ons familiebedrijf gestapt dan ik voor ogen had. Ik ben 22 jaar jong, geen relatie (overigens geïnteresseerden kunnen zich melden bij de redactie van Maarkelsnieuws) en mag in mijn vrije tijd graag sporten waarna ik steevast beland bij de fysiotherapeut. Een biertje drinken en lekker eten hoort erbij, waardoor sporten eigenlijk moet maar tja die fysiotherapeut he? 

Vorige week ben ik benaderd met de vraag of ik het team van columnisten wilde komen versterken. In de boom bij onze vakantiewoning was een bijenvolk neergestreken. Via Marjan Noteboom kreeg ik het nummer van de jongste imker van Markelo, Stijn Berendsen. Helaas toen Stijn en de pers aanwezig waren, waren de bijen vertrokken. Maar Maarkelsnieuws was vanaf dat moment wél een columnist rijker.

Je zou nu wel denken… wat lult die jonge jongen van 22 jaar toch stoer… Misschien is dat ook wel zo. Ik zeg het 1 keer, ik ga mijn columns schrijven precies hoe ik denk en wat ik vind. Ik ga proberen iedereen respectvol te behandelen. Maar ga wel eerlijk zijn. Ik zeg altijd: als je niet eerlijk bent, kun je ook geen vertrouwensrelatie opbouwen. Dit puntje is helaas in de hedendaagse maatschappij niet vanzelfsprekend…

Avonden lang heb ik zitten broeden, wat moet ik nou eens gaan schrijven… Ik heb inmiddels bijna een A4’tje vol met onderwerpen. Begeleiding van de redactie Maarkelsnieuws en een paar mensen om mij heen;  ze zeggen allemaal begin nou niet te scherp. Maar ik heb wat dingen op het puntje van mijn tong liggen zoals bijvoorbeeld het hedendaags uitgaan. Geen koppijn van het bier meer maar van andere dingen… Waarom deze nieuwe trend zich ook in Markelo voordoet, vraag ik me af? Vind je mij nu een oudwijf? Ik zal het uitleggen waarom ik zo denk. Ik vind het doodzonde dat je je gezondheid kapot maakt met zulke dingen… Je moet in het leven echt dingen doen waar je vrolijk van wordt, goed in bent of energie van krijgt. Ik vind zelf dat iedereen genoeg mogelijkheden heeft, wel vind ik dat het tegenwoordig heel moeilijk is om te kiezen wat te doen…

Kijk corona was vreselijk voor vele ondernemers en mensen. Nu heb je de boerenprotesten en kleine geluiden van apenpokken, corona en dat de markt in elkaar klapt. Allemaal dingen, die stress veroorzaken… Laten we nou eens met Markelo en omstreken afspreken, dat we voor elkaar instaan. Caroline van de Plas en Gert Jan Oplaat zijn voor mij de enige bekende politica’s van onze overheid, die dicht bij het volk zitten. Voor onze premier Mark Rutten heb ik zeer veel respect, hoe hij de corona periode geleid heeft. Niet zo zeer over alle beslissingen maar wel over de druk en lange dagen wat hij heeft gedaan voor ons land. Dit vergeten heel veel mensen. Maar dit kan ik mij aan de ene kant heel goed voorstellen… Je bedrijf zou maar weg moeten of er moeten andere zaken mee gebeuren en dat word dan beslist door personen die netjes in hun pak lopen, maar nooit eens 1 week mee hebben gelopen met een ondernemer of wie dan ook. De kloof tussen overheid en de gewone burger is groot aan het worden helaas…

Het is zo simpel wees eens gelukkig met wat je hebt, wees blij met een goede gezondheid, zie de positieve dingen van een mens, neem je zelf niet zo serieus, kijk eens verder dan je neus lang is, blijf eerlijk. Ik hoop dat ze van Markelo tot Den Haag en tot onder in Zeeland eens gaan relativeren wat we nou aan het doen zijn?

Mijn volgende column staat op de rol voor 14 augustus. Mocht je niet met dingen eens zijn, ga in gesprek en niet zoals er altijd gebeurt hier in Markelo alleen maar lullen over iemand terwijl je er niks vanaf weet?

Dit was misschien wel een hele bijzonder column, de volgende columns ga ik het over leuker onderwerpen hebben. Ze liggen op de plank 😊.

Fijne zondag iedereen en steun elkaar eens!

Met vriendelijke groet,

Robin Hartgerink