Boerendansertjes 65 jaar oud maar nog steeds piepjong

Dit jaar is het 65 jaar geleden dat de kindergroep van de Folkloristische Vereeniging Markelo is opgericht. Dit wil de vereniging niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zondag 10 juli van 13.30 tot 17.00 uur wordt daarom een mooie middag georganiseerd bij De Haverkamp. De kindergroep is in Markelo vooral bekend als organisator van de jaarlijkse Palmpasenoptocht, waarin de kinderen die op dat moment deel uitmaken van de groep, trots met hun versierde Palmpasenstok de optocht aanvoeren. Daarnaast zijn er meerdere optredens per jaar bij tal van activiteiten en feestjes, waarin de vereniging de folklore levendig houdt en leuke, gezellige optredens geeft.

De Folkloristische Vereeniging Markelo organiseert op zondagmiddag 10 juli een mini-festival met, door en voor alle kinderen van Markelo. Aan het programma werken onder meer Muziekvereniging De Fanfare Markelo, Gymnastiek Vereniging Markelo en Dansschool eMotions mee. Daarnaast staat een optreden gepland van het duo Kruis en Mol. Zij maken van ieder kinderfeest een fantastisch mee-doe festijn. De middag wordt afgesloten met het dansen van de 7sprong door alle deelnemers en iedereen in de zaal die hier aan mee willen doen. De toegang is gratis.