Markelose jeugd succesvol bij Triathlon Holten

Vrijdagavond kwamen er 4 Markelose deelnemers aan de start bij De Waerdenborch jeugdtriathlon in Holten. Oost Nederland was ruim vertegenwoordigd, maar ook uit Amsterdam en Rotterdam waren er kinderen naar dit evenement gekomen. De Markeloërs hielden zich knap staande bij de 8 tot 11-jarigen. Zij moesten 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,2 kilometer hardlopen. Kim Jansen deed het prima tijdens haar 1e deelname aan een triathlon en kwam op een mooie 21ste plek uit. Thijs Kempers deed het bij de jongens net wat beter en werd 16e.

Bij de categorie 12-13 jaar (250 meter zwemmen, 10 fietsen en 2,5 kilometer hardlopen) stond er geen maat op Laura Kempers. Zij domineerde bij de meisjes en won met ruim verschil. Lars Jansen deed het bij de jongens ook goed. Hij had iets meer tijd nodig om in het ritme te komen, maar ging met een 2e prijs naar huis. Zaterdag komen er vanaf 10.15 uur nog meer plaatsgenoten aan de start van de 36e Triathlon Holten in de verschillende categorieën.