Politienieuws week 25

Donderdag 23 juni vond er rond 11.45 uur een aanrijding plaats op de kruising Bergweg met de Grotestraat. Een onfortuinlijke fietser zag te laat dat hij een botsing met vrachtautootje met oplegger niet meer kon voorkomen. De man klapte tegen het voertuig aan en kwam ten val. Met enkele verwondingen aan zijn hoofd moest het slachtoffer met de trauma helikopter vervoerd worden naar het ziekenhuis. Later bleek het letsel mee te vallen en kon hij ’s avonds alweer naar huis.

Bijzondere vangst
Bij de Bolsbeek aan de Lochemseweg werd op donderdag door een magneetvisser twee wapens uit het water gevist. Deze bleken al zodanig verroest te zijn, dat er niets meer mee mogelijk was. De vinder heeft het als oud ijzer meegenomen.

Ongeval
In de nacht van donderdag op vrijdag werd aan de Goorseweg door een passant een persoon aangetroffen, die met een hoofdwond langs het fietspad lag. Een gealarmeerde ambulance heeft het slachtoffer voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De volgende dag kon deze weer naar huis. De oorzaak van de mogelijk val is onbekend gebleven.

Snelheidscontroles
Bij twee snelheidscontroles zijn meerder boetes uitgedeeld. Op de Hochtweg werd op dinsdagochtend door vier bestuurders van een personenauto te hard gereden. Daar waar 60 km/u de maximum snelheid betreft, werd door een overtreder 96 km/u behaald. Andere hardrijders wisten ver boven de 70 km/u te rijden. Allen kregen een proces-verbaal.

Overtredingen bestuurder bromfiets
Aan de Stokkumerweg werd op woensdagavond rond 21.30 uur een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De jongen viel op omdat hij zonder helm reed. Na controle bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Dit was niet de eerste keer dat de jongeman gepakt werd voor deze feiten. Hem is medegedeeld dat bij een derde keer zijn bromfiets inbeslaggenomen zal worden. Voor de overtredingen ontvangt hij de bekeuringen op de mat.