Politieberichten week 24

Diefstal lounge set
Tussen donderdag 9 juni en donderdag 16 juni heeft er een diefstal plaatsgevonden aan de Traasweg. Onbekenden hebben bij een chalet een grijskleurige lounge set weggenomen. Deze set bestaat uit een 4 stoelen en twee salontafels. Van de diefstal is aangifte gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Aanrijding
Op zondag 19 juni heeft er op de Lochemseweg een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Het ging mis rond 18.15 uur toen een bestuurder op de andere weghelft kwam en de tegenligger moest uitwijken. Ondanks de snelle reactie raakte de eerste auto het ontwijkende voertuig in de flank, waarna deze spinde en tot stilstand kwam. Gelukkig voor beide partijen raakte niemand gewond en kwam men afgezien van de schade er ongeschonden van af.

Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Hochtweg is een bestuurder van een scooter aan de kant gezet. Deze bleek 60 km/u te rijden, terwijl de constructiesnelheid voor dit soort voertuigen 25 km/u betreft. Aan de betrokkene is verzocht de snorfiets terug te laten brengen naar de wettelijke maximum snelheid en dit te komen tonen aan het bureau. Bij overtredingen als deze bestaat de kans dat er een wachten op keuring (WOK)status wordt toegepast waardoor men niet eerder weer de weg op mag dan wanneer alles goedgekeurd is door het RDW. Daarnaast is de bestuurder niet verzekerd mocht er een aanrijding ontstaan en blijkt dat het voertuig harder reed dan toegestaan is.

Spreekuur
Vandaag is de wijkagent weer op spreekuur tussen 10.00 en 13.00 uur in de Martinushof. Kom rustig langs!