Veel steun boerenprotest

In het Gelderse Stroe is vandaag een landelijke manifestatie tegen het onlangs gepresenteerde stikstofbeleid van de rijksoverheid. Vanuit Markelo zullen meerdere trekkers aanwezig zijn om er hun stem tegen Den Haag te laten horen, ook zal er rond de klok van 10.00 uur een bus vertrekken vanaf de carpoolplaats tegenover De Poppe. Bij de manifestatie in Stroe die om 12.00 uur wordt geopend en rond 14.25 uur zal worden afgesloten is Bart Jan Oplaat als voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders een van de sprekers. Het boerenprotest heeft ook veel sympathie buiten de agrarische sector. Er is inmiddels een ludieke actie gestart om met een boerenzakdoek steun te betuigen aan de boeren. De zakdoek kan aan fiets, auto en vrachtauto worden opgehangen, maar er kan ook een vlag worden gemaakt van vier boerenzakdoeken om thuis aan de vlaggenmast te hangen.