Smakelijke haringparty voor nieuw hoogtepunt

Op het zonovergoten terras bij Herberg de Pot werd vanmiddag de tweede editie van de Haringparty Hof van Twente gehouden. De vele ondernemers werden bij aankomst bij het netwerkevenement over de rode loper ontvangen met een glaasje bubbels. De Haringparty Hof van Twente was ook dit jaar gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar werd geld ingezameld voor een uitkijktoren op één van de vijf Heuvels van Markelo voor de nog te ontwikkelen ‘Vijf Heuvels Belevings Wandelroute’. Wethouder Wim Meulenkamp hapte nog niet direct toe bij de opening van het evenement en gaf aan dat voor een dergelijke toren nog wel een vergunning benodigd zou zijn. Tijdens het evenement werd onder meer items geveild. Na afloop van de veiling kreeg één van de initiatiefnemers van de route, Jarno Vedders, een cheque van 51.750 euro overhandigd.

Jarno Vedders is compleet verrast door het bedrag. “Meer dan 50.000,- euro van de ondernemers uit Hof van Twente. Een fantastisch bedrag waar we onze plannen mee kunnen verwezenlijken. We hebben drie locaties in gedachten waar de uitkijktoren gerealiseerd kan worden. We gaan nu in overleg met de gemeente en de grondeigenaren om vervolgens te bepalen waar de uitkijktoren komt. De toren wordt een prachtig uitzichtpunt voor inwoners van Hof van Twente en toeristen die onze mooie gemeente aandoen.”