Start fietsvierdaagse van Kaasplein

Een kleine 400 deelnemers zijn vanmorgen gestart aan de 41e editie van de Fietsvierdaagse Markelo op het Kaasplein. Het start- en finishpunt is dit jaar ingericht op het Kaasplein en niet zoals afgelopen jaren afwisselend bij De Haverkamp, De Kroon of Het Wapen van Markelo. “De tent en ook de toiletwagen die DMD-Events afgelopen vrijdag heeft geplaatst voor Wielerpop worden nu optimaal gebruikt. Het plein voorziet in voldoende ruimte om de deelnemers te ontvangen en op weg te helpen voor een route van 30, 45 of 60 kilometer”, vertelt de organisatie. Stichting Wielersport Markelo (SWM) organiseert al vele jaren in nauwe samenwerking met DMD-Events de Fietsvierdaagse Markelo. Per dag wordt gefietst op basis van een bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving. De fietsroute van deze eerste dag leidt de deelnemers van de fietsvierdaagse via Diepenheim naar Neede. Onderweg zijn twee controlepunten ingericht en worden de deelnemers geattendeerd op bezienswaardigheden in de omgeving. Deelnemers kunnen per dag de keuze maken om deel te nemen of vier dagen starten.  Wel wordt gestart in tijdsblokken. Vanaf 9.00 uur de 60 km fietsers, vanaf 9.30 uur de 45 km fietsers en aansluitend vanaf 10.00 uur de 30 km fietsers.