Vennebekken 2 pakt MBC-titel

Afgelopen zaterdag hebben 6 poule winnaars gestreden om het algeheel kampioenschap van de Markelose Biljart Competitie. Op vrijdag avond werden de laatste poule winnaars bekend en konden de laatste teams uitgenodigd worden voor de finaleavond een dag later. Onder toezicht van een groot aantal toeschouwers werd rond 19.00 uur met de finalewedstrijden gestart.

De finalepartijen werden gespeeld door  Jebberige Jensen, Vennebekken 3, Recht Toe Recht An, Vennebekken 2, Vennebekken 4 en 70 Plus. Een aantal partijen verliepen mooi gelijk op, maar er waren ook uitschieters waarbij een groot verschil in caramboles werd gemaakt. Waarschijnlijk de vorm van de dag of toch nog de zenuwen? Halverwege de wedstrijden werd al duidelijk dat Vennebekken 2 wel heel goed stond te spelen.

Het gerucht dat de heren tijdens de corona-epidemie gewoon door getraind hadden, bleek toch een kern van waarheid te hebben. Recht Toe Recht An en de 70 Plus wonnen 2 van de 3 wedstrijden, net niet genoeg voor de overwinning. De andere teams wonnen elk 1 wedstrijd. Vennebekken 2 wist alle 3 wedstrijden op naam te zetten en werd daarmee de grote winnaar van de MBC 2022. Dit team bestaat uit Guus van de Einde, Egbert Westerhof, Peter van de Akker en de reserves Bart Schreurs en Eddy Vennebekken.

Na afloop van de finale werd onder het genot van een hapje en een drankje nog menig sterk biljart verhaal verteld. Volgend jaar hoopt de organisatie op minimaal net zoveel deelname als dit jaar. De inschrijving zal rond eind februari weer van start gaan. “Houd daarvoor Maarkelsnieuws goed in de gaten of informeer bij de plaatselijke horeca”, meldt de organisatie.