Boerendansers huldigen jubilarissen

Tijdens de jaarvergadering van de Folkloristische Vereeniging heeft het bestuur afgelopen week twee jubilarissen gehuldigd. Muzikant Martin Krijgsman koos 25 jaar geleden voor de Markelose boerendansers hoewel hij door meerdere folkloristische verenigingen in de omgeving was benaderd. Martin speelt niet alleen meer bij de volwassengroep maar maakt ook onderdeel uit van de muzikale begeleiding van de kindergroep van de Folkloristische Vereeniging. Voor zijn 25-jarig lidmaatschap kreeg Martin een zilveren speld uitgereikt. Dika Zwiers nam een vaas met daarin het logo van de vereniging gegraveerd in ontvangst als dank voor haar 60-jarig lidmaatschap. Dika verraste de leden door een gedicht voor te dragen waarin ze terug keek op alle mooie dingen die ze beleefd had met de boerendansers. Gezamenlijk werd hierna het glas geheven op de toekomst. “Wij zijn heel blij met beide jubilarissen en willen hen vanaf deze plaats  nogmaals van harte feliciteren. We hopen dat ze nog jarenlang veel plezier zullen beleven bij de boerendansers”, aldus het bestuur.