Nieuwe opstelling markt valt in de smaak


Elke donderdagmorgen van 8.00 tot 12.30 uur wordt het Kerkplein gereserveerd voor de weekmarkt. Tijdens de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van de Grotestraat hebben de marktkooplui net als alle ondernemers in Markelo hinder ervaren. Geen vaste plek maar flexibel zijn en roeien met de riemen die je hebt. De marktkramen werden opgeschoven en soms zelfs verplaatst. Het winkelende publiek reageerde juist enthousiast op deze aanpassingen waarbij de kramen vaak dichterbij elkaar geplaatst waren.

Om die reden hebben de marktkooplui gezamenlijk besloten om de huidige opstelling van de afgelopen weken te willen blijven hanteren. Dat betekent dat de marktkramen opgesteld worden op het Kerkplein tussen de Martinuskerk en Plus Blankhorst. Op het Kerkplein gelegen tussen de Martinuskerk en bakker Meinders ontstaat hierdoor meer parkeerruimte op de donderdagmorgen. Belangrijk punt nu parkeren langs de Grotestraat in het voetgangersgebied nog uitsluitend is toegestaan in de parkeervakken met blauwe. Aanstaande donderdag vinden de marktkooplui het reden voor een feestje. Naast dat u kunt profiteren van leuke acties geven zij aan voor elke klant koffie met iets lekkers klaar te zetten.