Strengere controle op gebruik mobiel in het verkeer

De politie Hof van Twente gaat strenger controleren op het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het fietsen. Al bijna twee jaar is het niet toegestaan om elektronische apparaten zoals mobiele telefoons, navigatiesystemen, tablets of muziekspelers vast te houden tijdens het fietsen. Handsfree bellen en muziek luisteren is wel toegestaan. Als u stilstaat mag u uw telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat vasthouden en gebruiken. “We zien het onder jongeren nog veel gebeuren dat ze een mobiele telefoon gebruiken terwijl ze deelnemen aan het verkeer. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Binnenkort gaan we hier strenger op controleren”, geeft de politie aan. Een bekeuring voor het overtreden van deze regel kost 140 euro als je 16 jaar of ouder bent. Ben je jonger dan 16 dan kost het 70 euro.