Klassiek buitenfestival Weldam deze zomer

Op zaterdag 23 juli komt het klassieke buitenfestival Klaterklanken naar kasteel Weldam in Markelo. Het landelijke buienfestival met klassieke muziek wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden en strijkt voor het eerst neer bij kasteel Weldam. Musici staan midden in de natuur, bezoeker wandelen, onder leiding van een gids, in kleine groepen naar een aantal verborgen locaties waar ze vervolgens luisteren en ki8jken naar korte concertjes van vooral jonge musici en ensembles.

Het festival is komende zomer op meerdere buitenplaatsen en landgoederen te vinden. De start is zondag 17 juli op buitenplaats Elswout in het Noord-Hollandse Overveen. De zaterdag daarop volgend komt men naar Markelo. Een dag later is men te vinden bij De Haere in Olst en het festival wordt afgesloten bij kasteel Rosendaal in het Gelderse Rozendaal.

Naast de concertwandelingen presenteert Klaterklanken familieconcerten, extra concerten met onder meer het Maat Saxophone Quartet en een randprogramma met lokaal klassiek talent. De kaartverkoop is deze week gestart via klaterklanken.nl.