Politieberichten week 19

Dinsdag 10 mei heeft er even na half drie in de middag een aanrijding plaatsgevonden op de Stokkumerweg waarbij schade is ontstaan aan een vrachtwagen. Deze stond geparkeerd aan de doorgaande weg omdat de bestuurder moest lossen bij een aangelegen perceel. Toen men daar mee bezig was, heeft een onbekend gebleven voertuig bij het passeren de zijkant van de geparkeerde wagen geraakt. Er is hierdoor schade veroorzaakt aan de velgen. Volgens de benadeelde was hierbij een roodkleurige tractor betrokken. Helaas voor deze eigenaar is hij blijven zitten met een schadepost. Op diezelfde dag heeft er ’s avonds tussen 20.00 uur en 20.30 uur op het Kerkplein een soortgelijk incident plaatsgevonden. De eigenaar van een geparkeerde auto ontdekte dat er een beschadiging zat aan de rechterzijde. Helaas voor hem was hier ook geen dader bij te krijgen.

Sportieve rijstijl
Vervolgens zagen zagen surveillanten van de politie rond 21.00 uur een sportieve bolide rijden over de Holterweg, die bij het verlaten van de rotonde nogal veel uitweek naar de andere rijbaan. Samen met de te hoge snelheid een reden om de bestuurder hierop aan te spreken. Hij zou letten op zijn sportieve rijstijl.

Eenzijdig ongeval Stationsweg
Kwart voor tien kreeg de politie nog eens een melding van een eenzijdig ongeval op de Stationsweg. Daarbij bleek de bestuurder van een bestelbus met zijn voertuig van de weg te zijn geraakt. Het voertuig lag op de zijkant in de berm. De inzittende kwam met de schrik vrij en kon zonder letsel zijn weg vervolgen. Wel zonder bus, die moest worden afgesleept. De man in kwestie is getest op alcohol- en middelengebruik. Deze waren negatief.

Snelheidscontrole Lochemseweg
Het verkeershandhavingsteam heeft op donderdag 12 mei tussen 08.00 uur en 16.30 uur gecontroleerd op snelheid aan de Lochemseweg. Hierbij passeerden 1.893 voertuigen waarvan er 172 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid betrof 120 km/u waar 80 km/u het maximum is.

Opvallend rijgedrag
Een voertuig dat door zijn rijgedrag opviel op de A1 nabij Markelo is rond 01.00 uur op vrijdag de 13 mei van de snelweg gehaald en aan de Holterweg gecontroleerd. De bestuurder bleek er een lange rit op te hebben zitten en was door vermoeidheid gaan slingeren. Controle op alcohol- en middelengebruik wees uit dat hier geen sprake van was. De bestuurder is geadviseerd rust te nemen alvorens de weg te vervolgen.

Aanrijding Herikeresweg-Potdijk
Op de Herikersweg met de kruising Potdijk ontstond zaterdagmiddag rond half twee een aanrijding tussen een personenauto en een fietser. De bestuurder van de auto verleende geen voorrang aan de tweewieler. Na controle door ambulancepersoneel en slechts wat lichte schade aan de kleding en de fiets kon het slachtoffer zelfstandig verder. Beide partijen hebben het ongeval onderling schriftelijk afgehandeld.

Eenzijdige aanrijding
Bij een eenzijdige aanrijding met de fiets is zaterdagavond een persoon op de Holtdijk ten val gekomen. Omdat de fietser een hoofdwond had opgelopen, is deze voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Vermoedelijk is het slachtoffer met de wielen in de berm gekomen en toen op het wegdek geklapt.

Controle milieuwetgeving
Bij een gemeenschappelijke actie van politie, BOA’s en Provincie is zondagochtend gecontroleerd op de milieuwetgeving. Het gebied besloeg de kant van Haaksbergen tot aan Markelo. Bij deze controle was bijzondere aandacht voor de visserij, natuurgebieden en overlast verkeer. In totaal zijn twintig (sport)vissers gecontroleerd. Deze hadden alles in orde. Voor enkele hondenbezitters die hun viervoeter niet aan de lijn hadden, volgde een waarschuwing. Drie bestuurders van een motor zijn bekeurd voor het negeren geslotenverklaring van wegen langs het kanaal die behoren aan Rijkswaterstaat. Twee mannen die met een drone op landgoed Weldam aan het vliegen waren, werden verzocht dit te staken.