SC Markelo morele winnaar

Vandaag stond een cruciale wedstrijd op het programma in de 4e Klasse B tussen SV Delden en Sportclub Markelo. Voorafgaand aan het duel was het verschil 4 punten in het voordeel van de zwart-witten. Dat het duel zo belangrijk was voor beide ploegen was ook te zien aan het vele publiek. Ruim 100 supporters uit Markelo stapten vanmiddag op de bus richting Delden om Sportclub Markelo een hart onder de riem te steken. Bij de opkomst van beide teams werd veel vuurwerk ontstoken en werden de belangen voor beide ploegen benadrukt. Dit zorgde in het begin van de wedstrijd voor extra spanning in de benen bij zowel de spelers van SV Delden als die van Sportclub Markelo. Ondanks dat kreeg het publiek een wedstrijd te zien dat op en neer golfde. Beide ploegen kregen goede kansen om de score te openen. Maar mede door goed keeperswerk van Ruben Olminkhof bleven de Markeloërs in de wedstrijd. Bij rust was de stand dan ook 0-0.

In de tweede helft bleven beiden ploegen strijdvaardig op zoek gaan naar die belangrijke openingstreffer. Deze kwam er ook, na 65 minuten spelen brak SV Delden de ban. De rechtsbuiten van Delden kwam naar binnen en schoot de bal beheerst over doelman Olminkhof heen. Een mentale tik voor de bezoekers uit Markelo die vervolgens op zoek moesten naar de gelijkmaker. Delden stopte na de 1-0 met druk zetten naar voren en liet Sportclub Markelo komen. Dit zorgde kort voor tijd voor de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Ferdi Pinkert werd afgerond door Mickey Slotman waardoor de 1-1 eindstand op het bord werd gezet. Een meer dan verdiend punt voor Sportclub Markelo dat uiteindelijk als morele winnaar van het veld stapte. Volgende week zondag vervolgt Sportclub Markelo de titelkoers aan de Endemansdijk tegen Hector uit Goor.