Degelijke overwinning SC Markelo

Na de 6-1 overwinning van afgelopen zondag tegen Twenthe Goor heeft Sportclub Markelo vanavond op bezoek bij FC Eibergen weer drie punten kunnen bijschrijven. Eerder dit seizoen eindigde het duel tegen FC Eibergen nog in een 1-1 gelijkspel. Vanavond werd met 0-2 gewonnen. In de eerste helft was Sportclub Markelo de betere ploeg. Dit werd ook uitgedrukt in doelpunten. Na een kwartier spelen kwam Sportclub Markelo op een 0-1 voorsprong. Een harde voorzet van René Kuijpers werd afgerond door Miquel Schippers. Enkele minuten later werd het al 0-2. Een afgeslagen corner werd door Marcio Kok hard tegen touwen geschoten.

Na de rust ging FC Eibergen opportunistischer spelen met veel lange ballen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Sportclub Markelo probeerde daarentegen om in de counter de wedstrijd te beslissen, echter ontbrak de scherpte in de afronding waardoor het bij 0-2 bleef. Een degelijke overwinning voor de ploeg van Rutger Kats dat op een volwassen wijze de overwinning over de streep heeft getrokken. Komende zondag staat een belangrijk duel op het programma voor de zwart-witten. Men gaat dan op bezoek bij achtervolger SV Delden. De ploeg uit Delden staat momenteel vier punten achter koploper Markelo. Een duel met belangen voor beide ploegen. De wedstrijd op Sportpark de Mors begint om 14.30 uur.