Spelregels horeca tijdens Dorpsfeest

Nu de tentfeesten weer gevierd kunnen worden komt de gemeente Hof van Twente met een aantal spelregels voor de horeca rondom de tentfeesten die in de kern worden gehouden. Rondom het School- en Volksfeest in Goor zal de gemeente naast het Schoolfeest geen andere evenementen toestaan in het centrum van Goor, wel mogen horecaondernemers hun horecapand en terras openen tot 2.00 uur, waarbij verlenging tot 3.30 uur met een ontheffing mogelijk is. Tapwagens zijn langs de route van de optocht toegestaan voor horecaondernemers en ondernemers uit het centrum mogen eten verkopen vanuit een tijdelijke standplaats. Een woordvoerder van de gemeente Hof van Twente heeft bevestigd dat deze spelregels ook zullen gaan gelden rondom het komende Dorpsfeest Markelo.

Als gevolg van het niet toestaan van evenementen is het uitsluitend binnen de horecazaak toegestaan een band of een DJ te hebben, mits hiervoor een melding van een incidentiele festiviteit wordt gedaan. Voor horecaondernemers die gebruik willen maken van ontheffing van de sluitingstijd of gebruik willen maken van een tapwagen of ondernemers die een tijdelijke standplaats willen gebruiken moeten hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente.