Old Stars FC Twente winnen Walking Football Toernooi SC Markelo

Op een zonovergoten sportcomplex aan de Endemansdijk werd FC Twente 1 vanmiddag winnaar van het Old Stars Walking Football Toernooi van Sportclub Markelo. Walking Football is een snel groeiende sport en dat was te zien in het aantal teams dat zich voor dit toernooi had aangemeld. Maar liefst 12 teams kwamen naar Markelo. Vanaf 9.30 uur werden de teams ontvangen met koffie. Na het openingswoord van Bertus Bloemendal gingen de teams voor een gezamenlijke warming-up het veld op.

Om klokslag 11.00 uur werd onder leiding van eigen scheidstrechters / spelbegeleiders afgetrapt op 2 velden en in 2 poules. Hoewel sociaal contact en gezelligheid het belangrijkste is bij deze sport werd er toch fanatiek en enthousiast maar altijd sportief gespeeld. Ondanks de vaak redelijk gevorderde leeftijd van de spelers waren er nog regelmatig technische hoogstandjes te zien van de voetbalglorie van weleer.

Tijdens de lunchpauze werd er buiten op het terras door de damesvrijwilligers broodjes en gehaktballen geserveerd aan alle teams. Daarna was het tijd voor de finale wedstrijden waarbij de Old Stars van FC Twente tenslotte als winnaar uit de bus kwamen en de grootste bokaal meenamen naar Enschede. Op de 2e en 3e plaats eindigden de teams van Twenterand uit Westerhaar en Rood Zwart uit Delden. Gastheer Sportclub Markelo moest genoegen nemen met een overigens eervolle vierde plaats. De eerste drie teams kregen een prachtige beker mee naar huis.

In de spreekwoordelijke “derde helft” bleef het nog geruime tijd heel gezellig op het zonnige terras, niet in de laatste plaats dankzij  Appie “Bracula” Braakman met zijn Goud van Oud Discoshow. Al met al een zeer geslaagde dag waarbij de teams elkaar beloofden vaker binnen de lijnen tegen te komen. Een woordvoerder van FC Twente dankte aan het eind van de middag de organisatie en alle vrijwilligers.

Foto’s: Marco Kevelham, Jan Thale Haandrikman en Marjan Noteboom