Martinuskerk in actie voor Oekraïne

Vanmorgen is een touringcar van Taxi Nijhuis uit de Lutte vertrokken naar Rzesnów in Polen om zo’n 60 Oekraïnse vluchtelingen op te halen. Deze actie is de kroon op de samenwerking tussen de Martinuskerk in Markelo en Taxi Nijhuis. Marti Pluygers liep al een aantal weken met het idee rond om iets te willen betekenen voor de mensen in het land dat momenteel in oorlog is. Marti heeft nauwe banden met de vervoerder én de Martinuskerk in Markelo. Taxi Nijhuis hoefde niet lang na te denken of ze iets wilden betekenen in het plan van Marti en de Martinuskerk. “Het is hartverwarmend hoeveel steun we hebben gekregen. Zondagmorgen rijden we richting Polen met twee chauffeurs, die elkaar kunnen afwisselen. Voor alle vluchtelingen die we ophalen hebben we een opvangplek in Nederland gevonden”, vertelt Marti. De touringcar vertrekt niet leeg naar Polen, maar is tot de nok gevuld met houdbare etenswaren en hulpgoederen.