PJGO viert 100-jarig jubileum

Het eeuwfeest van de PJGO Markelo werd gisteren gevierd in zalencentrum De Haverkamp. Verdeeld over een middagprogramma met een reünie en een avondprogramma met een ouderwets gezellige feestavond werd stilgestaan bij het ivoren jubileum van de jongerenvereniging. In een hoek van de zaal stond veel beeldmateriaal van de afgelopen 100 jaar. Bij de reünie waar het publiek in leeftijd varieerde van de oudste voorzitters tot het huidige bestuur was er tussendoor cabaret. Dit cabaret werd verzorgd door oud-PJGO duo’s Stefanie Bode en Jidde Bolink, Gerald Ikkink en Annelies Vruwink en Rudi en Dini Bussink die werden aangekondigd door Willian Potman.

De jubileumcommissie maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens het jubileumfeest het huidige bestuur in het zonnetje te zetten. Voorzitter Lars Welmer kondigde in zijn speech aan dat Ruurd Vruwink volgend jaar de voorzittershamer zal overnemen. Ruurd werd vervolgens direct voor de leeuwen gegooid met het verzoek om zelf ook de zaal toe te spreken. Het avondprogramma werd muzikaal opgeluisterd door de band Super Sunday’s en Henri Tijman die in de pauzes voor de nodige variatie en feestnummers zorgde.