Jubileumboek Eungs Schöppe

Museumboerderij Eungs Schöppe viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. “Een bijzonder moment waar we zeker aandacht aan willen besteden. Dit doen we door een jubileumboek uit te geven”, aldus het bestuur. In 1972 is Het Oude Handwerk” begonnen met het verzamelen van kledij, merklappen en het demonstreren van oude ambachten. Door de jaren heen hebben de besturen van de museumboerderij dit weten vast te houden. Zo worden bijvoorbeeld in de zomerperiode meerdere demonstraties van verschillende oude ambachten georganiseerd. Het ‘goastok maken’ en het ‘dook roll’n’, waar het museum om bekend staat, is nog steeds het immateriële erfgoed dat door de generaties heen wordt doorgegeven.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum geeft het bestuur van Eungs Schöppe voor het eerste een boek uit met veel wetenswaardigheden over het museum, de Markelose cultuur, historische feitjes en anekdotes. Hierbij mogen ze rekenen op de hulp van Stichting Heemkunde Markelo en oud-bestuursleden van museumboerderij Eungs Schöppe. Bijgaand een foto van een deel van de redactie, die bezig is het boek vorm te geven.

Mocht u belangstelling hebben om dit boek te kopen voor 17,50 euro, dan kunt u alvast een exemplaar reserveren door een mail te sturen.